Laser cladding

Ervaar het Laser cladding voordeel

Slijtage? Corrosie? LCV biedt een complete service voor oppervlaktebehandeling, herstelling en 3D printen. 

Ervaar het Laser cladding voordeel:  hardere coatings, betere slijtageweerstand, minder materiaalverbruik, geringe warmte-inbreng en lagere TCO. Innovatie staat centraal voor de toepassing van het Laser cladden op industriële schaal: performante producten, kwalitatieve dienstverlening en state-of-the-art technologie.

Laser cladding

Contacteer LCV voor Laser cladding en hardoplas

Waarom Laser cladding?

Omwille van de geringe warmte-inbreng hebben Laser-cladding coatings een specifieke materiaalstructuur. Dit maakt dat Laser cladding coatings gemiddeld 30% harder zijn, tot 4 keer slijtvaster en door de geringe opmenging is er tot 50% minder materiaal nodig.

Laser cladding coatings bieden een "sterke" troef aan een competitieve kost:

• Minimale warmte-inbreng resulteert in beperkte vervorming

• Metallurgische binding resulteert in verbeterde slijtvastheid

• Minimale opmenging resulteert in materiaalbesparing

• Tot ~ 100% dichtheid resulteert in uitstekende corrosie-eigenschappen

• Optimale microstructuur resulteert in extra hardheid en slijtvastheid

Laser cladding

Is Laser cladding duur?

Laser cladding is kost-efficient in vergelijking met hardoplas en thermisch spuiten.

Wat is Laser cladding?

Bij Laser cladden wordt toevoegmateriaal onder de vorm van poeder of draad ter hoogte van een substraat ingesmolten. De laser treedt in dit proces op als warmtebron en dit met specifieke voordelen tov andere warmtebronnen. De aangebrachte laag is metallurgisch gebonden met het onderliggend materiaal  en vertoont weinig tot geen porositeiten.

Toepassingen

LCV-Coat : Preventieve Slijtagebescherming voor Series met Laser Cladding

Omwille van de geringe warmte-inbreng hebben Laser-cladding coatings een specifieke materiaalstructuur. Dit maakt dat Laser cladding coatings gemiddeld 30% harder zijn, tot 4 keer slijtvaster en door de geringe opmenging is er tot 50% minder materiaal nodig. 

De LCV-CorroSlide coatings zijn een alternatief voor hard-oplas en de LCV-UltraClad coatings zijn een alternatief voor thermisch spuiten en hard-Chroom.

De LCV-Coat service is specifiek gericht op preventief coaten van volumes met een sterke focus op kwaliteit, productiviteit en kost. LCV-Coatings zijn dan ook prijscompetitief met conventionele hard-oplas en thermisch spuiten.

LCV-Repair : Herstellen van Werkstukken met Laser Cladding

Omwille van de geringe warmte inbreng is Laser cladden de technologie bij uitstek voor oplas van assets waar vervorming dient vermeden te worden. 

Toepassing zijn bijvoorbeeld het oplassen van uitgesleten loopvlakken maar met ook het 3D hybride printen om geometrie te herstellen naar nieuwstaat.

LCV-Form : 3D Metal Printing met Laser Cladding

Metaal 3D printen met Laser cladden is een een technologie waarbij componenten laagsgewijs worden opgebouwd. Dit resulteert in korte doorlooptijd en kostenbesparing. De LCV-Form service heeft in deze enkele sterke troeven:

 • Specifieke vormvrijheid
 • Hybride opbouw op voorgevormd substraat
 • Groot formaat 
 • Vario-clad resolutie

Zodoende vormt het 3D printen een alternatief voor bijvoorbeeld klein serie (giet)werk maar tevens voor specifieke toepassingen in lucht- en ruimtevaart.

Markten

Stroomcontrole

LCV levert performante oplossingen voor een breed gamma afsluiter- en pomptoepassingen.  Dit betreft hard-facen van kleppen en  corrosie-beschermende oplas.

Procesindustrie

Laser cladding voor hardoplas en corrosiebescherming zowel voor projectmatige installaties, onderhoud en specifieke cladlagen bijvoorbeeld voor extrusie.

Hydrauliek

Laser cladding van hydraulische coatings is een alternatief voor chroom, HVOF en ceramische lagen. Toepassingen voor "heavy-use" hydraulische cylinders.

Voor het waarborgen van de operationele integriteit van hydraulische installaties, is laser cladding de oplossing voor slijtagebescherming van cylinders voor toepassingen bijvoorbeeld in mijnbouw, bagger-, off-shore en maritiem gebruik.
Aanbrengen van een beschermende LCV-HydraClad laag is kosteneffectief in vergelijking met conventionele ceramische en Nikkel-Chroom coatings. Door zijn perfecte metallische structuur biedt een LCV-HydraClad bewezen best-in-class bescherming en slijtageweerstand.

HydraClad lagen zijn ontwikkeld volgens de DNV-norm en certificaat is beschikbaar op aanvraag.

Staalnijverheid

Laser cladding biedt bewezen oplossingen voor slijtage coatings staalproductie. Hard-facing voor de hot-melt, de hot-strip en de koude lijn.

LCV biedt bewezen oplossingen aan voor de hot-melt, de hot-strip en de koude lijn en dit zowel voor nieuwbouw als hersteldienst. Unieke toepassings-specifieke materiaal oplossingen promoten uptime binnen het staal-fabricage proces. 

Met de UltraClad coating kan LCV een alternatief bieden voor Hard-Chroom en thermisch gespoten coatings en met de CorroSlide technologie kan LCV een alternatief bieden voor opgelaste lagen.

Grondverzet

Laser cladding Carbide hardoplas met optimale impactweerstand voor grondverzet, mijnbouw en baggerindustrie verbetert standtijd.

Grondverzet, mijnbouw en baggerindustrie zijn per definitie onderhevig aan hevige slijtage en gebruik van hardmetaal en hard-facing zijn de norm.

Voor deze toepassingen biedt LCV zijn HD CorroSlide oplossing aan met specifieke materialen zoals Rockit en Impac-10X. Zoals de naam zegt, heeft Impac-10X een 10 keer betere impactweerstand in vergelijk met een conventionele carbide coating.

Energie

Turbines en boilers zijn kapitaal intensieve machines. Laser cladding wordt vaak gebruikt voor levensduurverlenging middels hard-oplas en corrosiebescherming.

Meer info over Laser cladding

LCV ondersteunt zijn klanten voor een veelheid aan projecten. 

Slijtagebescherming:

 • Gewicht: 5000 Kg (of 750 Kg op dynamische opstelling)
 • Coating van complexe geometrie
  • Dimensies: 12 m X 4M X 2M
 • Coating van roterende onderdelen (Assen, cylinders, tubes,...) ; 
  • Dimensies: 8 m X Ø 1m 
  • Intern cladden: 3m voor ID 60mm  (en 1m voor ID 50mm)
 • Laag dikte: 200µm – 2mm (as coated)
 • Ruwheid: tot 0.2Ra

3D Printen en hersteldienst:

 • Dimensies: 1.5 m X 3 m X 1 m
 • Gewicht: 5000 Kg (of 1000 Kg op dynamische opstelling)
 • Ruwheid: As printed Ra 15, Advanced printing Ra 3, Post-processed Ra 0.5-1.6
 • Resolutie: 0.4 MM (minimale wanddikte)

Meer vragen betreft Laser cladding?

Het LCV Team staat tot uw dienst.

Contacteer LCV voor Laser cladding en hardoplas


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x