28 september 2016

LCV-CORROSLIDE - SIGNIFICANTE VERBETERING VOOR BULK EXTRUSIE VAN PETFOOD GRANULAAT

Levensduur bulk extrusie schroeven voor petfood granulaat 300% verlengd via laser cladding

Het verwerken van bulk granulaat via extrusie is één grote slijtageslag! Laser Cladding Venture (LCV) en Vatis werken samen om de extrusie schroeven van internationale fabrikanten van petfood te coaten met een slijt- en corrosievaste metaallegering. Via gerobotiseerd laser cladden slaagt LCV erin om de gebruikstijd van de extrusie schroeven met 300% te verlengen in vergelijking met conventionele hardoplas-technieken. Dit bespaart de petfood fabrikant flink wat op onderhouds- en aankoopkosten.

Laser cladden: betere hechting & slijtvastheid 

Het extruderen van petfood bulkgranulaat in kleinere stukjes is een mechanisch proces. De extrusiespindels verdichten het granulaat langsheen de voortschreidende schroefdraad van de spindels. De coating van de spindels biedt het hoofd aan de hoge dynamische wrijvingskrachten tijdens het extrusieproces.

Er wordt steeds gezocht naar betere coatings om extrusie spindels langer in bedrijf te houden. LCV samen met Vatis zorgen in dit verband voor een doorbraak. Een metalen LCV CorroSlide coating – aangebracht via gerobotiseerd laser cladden – vertoont een slijtvastheid die significant hoger is dan bij conventionele coating technieken.

300% verlenging van de spindel standtijd

De laser cladding techniek zorgt voor de optimale formulering van een carbide coating die metallisch ideaal verbonden is met de extrusie spindels. De onopgeloste vorm van de carbides zorgt voor een uitermate sterke hechting, in vergelijking met mechanische of chemische coatings. Bovendien bestaat de laser cladding deklaagzelf uit een geoptimaliseerde carbide structuur die de coating uiterst duurzaam en hard maakt. Hiermee vormt laser cladding een kwalitatief en kosten-efficiënt alternatief tegenover HVOF vlamspuiten, nitreren en hardoplas. 

Bij de petfood fabrikant worden spindels typisch conventioneel beschermd via hardoplas. Met de metallische coating aangebracht via laser cladding kunnen de spindels maar liefst 4000 uren aan zonder revisie. Dit resulteert in een 300% verlenging van de spindel standtijd in vergelijking met de hardoplas coating techniek! Ten opzichte van HVOF vlamspuiten blijven de extrusie spindels minstens 3 keer langer in bedrijf, en ten opzichte van nitreren tot zelfs 8 keer langer!

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x