16 maart 2019

White paper: Laser cladding opties for Inconel 625 TCC

Laser cladden van cermets op basis van nikkel met toevoeging van chroom- of wolfraamcarbides is een voor de hand liggende materiaalkeuze wanneer extreme slijtvastheid vereist is in combinatie met service condities in termen van temperatuurblootstelling en corrosieve omgeving. Ook met laser gecladde Cobalt-legeringen zijn bewezen in termen van slijtage- en corrosieweerstand. Nikkel- en kobaltlegeringen kunnen echter onderhevig zijn aan toenemende kosten en als gevolg van verdere procesproductiviteitsverhoging, kunnen de materiaalkosten de belangrijkste kostendrijver van het clad produkt worden.

Dit artikel beschrijft de principes van slijtagebestendigheidsvergroting met lasercladding en vergelijkt vervolgens een standaardl asercladden van Inconel 625 TCC met twee alternatieven.

De eerste alternatieven hebben betrekking op directe kostenbesparing en worden ge├»llustreerd door LCV's "SS 55"  materiaal, dat een roestvrij staal is met een hardheid van 55 HRC. Het zijn meer generieke legeringen die vanwege hun met microstructuur de slijtvastheid van een hoger gelegeerd materiaal benaderen.

Het tweede type alternatieven bevordert de "Total Cost of Ownerhip" en wordt geïllustreerd door het "Impac-10X" -materiaal van LCV met verbeterde slijtvastheid en erosieve slijtvastheid.

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x