15 juni 2017

VLAMEF zet Laser Cladding Venture in de kijker

LCV: Laser Cladding geeft betere slijtageweerstand en verhoogt standtijden

De Limburgse specialist in Laser Cladding,  Laser Cladding Venture biedt vol-metallische coatings en XXL 3D Printing aan. Met zijn LCV-Repair service geeft LCV een tweede adem geeft aan beschadigde werkstukken. Naast een grote materiaalkeuze en hoog poederrendement, vereist laser cladden een geringe toevoer van warmte. Bovendien zorgt laser cladden voor een minimale vervorming en verandering van de structuur van het onderliggende materiaal, dat achteraf flexibel en met traditionele technieken kan worden nabewerkt.

Vandaag wordt de techniek al regelmatig gebruikt door grote bedrijven als DEME. Toch is de techniek ook voor KMO’s erg interessant.    De techniek is een goede oplossing voor vele toepassingen op zowel op grote, industriële schaal als op een kleinere schaal.

Tom De Bruyne, Sales & Marketing Director bij LCV, legt uit wat laser cladden zo interessant maakt: “Wanneer men specifiek kijkt naar coatings, dan heeft laser cladding een duidelijke meerwaarde: ongeveer 3 tot 4 maal betere slijtage weerstand in vergelijk met vlamspuit en hardop-lasprocessen terwijl de kostprijs eigenlijk dezelfde is.  Het proces is  bovendien 1 op 1 kost competitief”.   In vergelijking met chemische processen zoals nitreren of chromen, kan de standtijd soms zelf tot 15 maal verhogen.  Typische toepassingen zijn dan ook slijtagegevoelige delen voor recyclage (bv shredders), landbouw (bv ploegen en messen), dredging en mijnbouw (bv graaftanden en pompen), bulk (bv spindel schroeven), energie (bv turbine delen),…

Lees meer>

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x