8 februari 2018

LCV geselecteerd voor InterReg

LCV is specialist in laser cladding deklagen. LCV zet in op gespecialiseerde toepassingen waarvoor het technologie ontwikkelt die een competitief voordeel geeft.

In het kader van het Link2Innovate project kijken we concreet naar de toepassing van werk cilinders voor het vervaardigen van vlakstaal. De cilinders zijn hoog getolereerd op het vlak van de kwaliteit van de deklaag alsook de marge op de nabewerking.

Tijdens het traject wordt samengewerkt met een bedrijf uit Nederland dat specialist is in het nabewerken en slijpen van walsrollen. De doelstelling van de samenwerking is een volledig maak proces op te zetten voor het bekleden van een walsrol met een slijtvaste laag en deze na te bewerken met de nodige toleranties in termen van afmetingen, hardheid en ruwheid.

Een tweede traject betreft het ontwikkelen van een hardchroom alternatief voor hydrauliek. Laser Cladding zal toelaten om het toxische hardchroom process te vervangen.

Het doel is een carbide coating te ontwikkelen en na te bewerken met slijp of hoon bewerking.

De doelstelling van het project is een volledig maak proces op te zetten voor het bekleden van een hydraulische stang met een slijtvaste laag en deze na te bewerken met de nodige toleranties in termen van afmetingen, hardheid en ruwheid.

Deze projecten worden via het kaderproject Link2Innovate gefinancierd vanuit het Europese Interreg Vlaanderen-Nederland programma (www.grensregio.eu). Interreg Vlaanderen-Nederland stimuleert grensoverschrijdende projecten voor slimme, groene en inclusieve groei, vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Meer informatie over de actuele resultaten vindt u op de website van Link2Innovate: www.link2innovate.eu.

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x